sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kesä täältä tullaan

Taas vaihteeksi on jäänyt tuntipostaukset kirjoittamatta ja yllätysyllätys, en muista kunnolla mitä tehtiin. Aikaisemmin en ole jaksanut tai ei ole ollut aikaa kirjoitella. Olen jäänyt niin pahasti koukkuun NCIS -sarjaan, jota aloitettiin äitin kanssa katsomaan. Se vähäinenkin aika mitä on, on käytetty sarjan katsomiseen. Koska en keksi miksi tekisin erilliset postaukset tunneista, joista en muista paljoakaan, niin ne tulevat kuulumispostauksen ohessa.

21.5 eli viikko sitten lauantaina kävin ratsastamassa rästin. Heti listassa oli mulle yllätys, nimittäin ratsuna ei ollut Niilo vaan suomenhevosruuna Jovin Lento. Aluksi ihmettelin, että enkö muka ole liian pitkä Lennolle. Mutta sain äitin kuvaamaan, joten kuvissa en ihan niin pitkältä näyttänytkään. 


Alkuun fiilis oli aika, miten tätä ajetaan. Mutta hiljalleen löyty oikeat avut ja totuin pienempään ja varsin eritavalla toimivaan hevoseen. Tunnilla tehtiin aika perusasioita. Paljon siirtymisiä sekä sitten myöhemmin vastalaukkaa. Lento nostikin aika helposti vastalaukan, vähän vaan asetus ulospäin niin sai vastalaukan. Ruuna olikin oikein kiva uusi tuttavuus, en pistäisi pahakseni jos toisenkin kerran Lennolla ratsastaisin.


Maanantaina sitten pääsin rakkaan Niilon selkään, jonka kanssa meni oikein kivasti. Mulla on yleensäkin se, että kun ratsastan kerran tai kaksi jollain muulla, niin ns. vakkarin kanssa menee tosi hyvin. Tämä päti tälläkin kertaa. Ihan ensimmäinen juttu oli taas se, että satulassa istuin kuin liimattuna. Vaikka mentiin ilman jalustimia, ravissa en pomppinut oikeastaan yhtään.

Sen lisäksi että mentiin ilman jalustimia, tehtiin me paljon laukannostoja. Tein vaihtelevasti käynti-laukka sekä ravi-laukka. Tehtiin tälläkin tunnilla vastalaukkaa, jotka nousi ihan hyvin. Harmitti kun Niilo jatkoi suoraan, koska tämä oli niillä näkymin viimeinen tunti nyt keväälle. Olisin halunnut vähän näpsiä kuvia, kerran kun äitikin tuli ajoissa hakemaan.


Ratsastukseen vielä liittyen, niin pääsen ainakin parille tunnille vielä. Estekurssille vapautui osalle tunneista paikka, joten käyn ne ratsastamassa. Toiveena olikin päästä hyppäämään, koska kesällä leirillä hypitään taas enemmän. On kiva saada edes vähän hyppyjä alle, kun viimeksi hypättiin ennen joulua.

Mulla alkaa peruskoulun loppu jo häämöttää. Viikko pitäisi jaksaa, sitten se on ohi. Maanantaina pääsen jo klo 11, koska meillä on semmoiset ihme monialaisten opiskelujen päivät. Ne jatkuvat vielä ainakin parin tunnin verran tiistaina, muuten tiistain ohjelma on vähän auki. Keskiviikkona meillä on ysien päivä, jolloin ainakin pitäisi olla tosi kiva päivä. Meillä ysien päivä muistuttaa aika hyvin abien penkkareita. Torstaina suunnataan kaikki ysit Linnanmäelle, jossa en kyllä itse osta ranneketta. Hengailen siellä vain kavereiden kanssa. Perjantaina on lyhyt päivä, niin sanottu liikuntapäivä. Ohjelma on vielä vähän auki :D

Lauantaina sitten kevätjuhla, jota onkin odotettu. Lomallehan en ihan vielä pääse, koska aloitan heti 6. päivä kesätyöt Helsingissä. Niitä jatkan 15.7 asti, jonka jälkeen mulla on viikko lomaa ennen leiriä. Sillä viikolla Senjan olisi tarkoitus tulla käymään täällä etelässä. Leirin jälkeen mulla on ehkä pari viikkoa lomaa. Jossain välissä olisi ehkä tarkoitus käydä Tallinnassa risteilyllä, saa nähdä mihin väliin senkin tunkeaa.

Kerrankin kesä on aika täysi, yleensä mulla on ollut ohjelmaa vain parille viikolle. Mites muilla, mitäs suunnitelmia on kesäksi?

4 kommenttia:

  1. Aloin itekin miettimään, että mullahan on kerrankin muutakin ohjelmaa tiedossa kuin töitä ja leiri! Ainut vain, että mitä teen juhannuksen ja leirin välissä sen mahdollisen "etelänreissun" lisäksi? Loma pääsi yllättämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin aion löhötä kotona kun on oikeeta lomaa eikä mitään tekemistä :D ei sitä koko ajan tarvitse menossa olla

      Poista
  2. Hienosti ratsastat!
    Mulla ei oo leirin ja mökkeilyn lisäksi mitään ihmeellistä ohjelmaa, fiiliksen mukaan mennään tänäkin kesänä,:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ja oi, kun pääsis itsekkin mökkeilemään.

      Poista